Bayern zet streep door Duitse stunttrainer: 'Als hij die achternaam niet had...'

Bayern zet streep door Duitse stunttrainer: 'Als hij die achternaam niet had...'

20 maart - 19:17
10

Uli Hoeness heeft bevestigd dat Bayern München denkt aan het aanstellen van Xabi Alonso. Der Rekordmeister moet komende zomer een nieuwe trainer aantrekken, door het aanstaande vertrek van Thomas Tuchel. Sebastian Hoeness, de neef van Bayern-erevoorzitter Uli Hoeness, is juist geen optie voor de huidige nummer twee van de Bundesliga.

Het was al even bekend dat Bayern een oogje heeft op Alonso, die als speler in München voetbalde en Bayer Leverkusen dit seizoen naar de Duitse landstitel lijkt te leiden. Nu heeft Hoeness dat in gesprek met Ran bevestigd. "Hij heeft ondertussen bewezen dat hij een coach kan zijn voor de absolute top. Daardoor zal het veel moeilijker worden om hem aan te trekken, omdat naast Bayern ook clubs als Liverpool, Real Madrid en Leverkusen zelf meekijken."

Hoeness stelt dat er voor Bayern ook weinig alternatieven zijn buiten Alonso, om de trainersvacature in te vullen. "Er zijn nauwelijks geschikte coaches die nu ook vrij zijn. Het moet dan een trainer worden die ergens onder contract staat en het goed doet."

De neef van Hoeness, Sebastian Hoeness, presteert dit seizoen bijzonder goed met VfB Stuttgart. De oefenmeester verlengde recent zijn contract bij de club, maar het familielid van de Bayern-erevoorzitter was om een andere reden al geen serieuze optie voor de Bundesliga-grootmacht. "Hij heeft het nadeel dat hij de achternaam Hoeness draagt. Als hij niet zo heette en hetzelfde presteerde, zouden we waarschijnlijk harder voor hem zijn gegaan dan nu", stelt Uli Hoeness.