'Gewilde Reis mag komende zomer hopen op binnenlandse move door clausule'

'Gewilde Reis mag komende zomer hopen op binnenlandse move door clausule'

20 maart - 19:59
20

Als Hamburger SV dit seizoen opnieuw niet promoveert naar de Bundesliga, dan is de kans groot dat Ludovit Reis alsnog de overstap naar de hoogste Duitse competitie maakt. In dat geval wordt er namelijk een afkoopclausule van vijf miljoen euro actief in het contract van de Nederlander, weet Sport Bild. SC Freiburg is één van de clubs die de situatie in de gaten houdt.

Reis speelt inmiddels bijna drie jaar bij HSV, waar hij dit seizoen zelfs al een aantal keer de aanvoerdersband droeg. De 23-jarige middenvelder is één van de dragende krachten in de ploeg van trainer Steffen Baumgart. Na verschillende dramatische ontknopingen hoopt Reis dit seizoen wel naar de Bundesliga te promoveren met HSV. Als dat niet lukt, lijkt de kans groot dat de Nederlander alsnog de stap naar het hoogste niveau maakt.

Sport Bild weet namelijk dat er een afkoopclausule actief wordt in het contract van Reis, als HSV na dit seizoen in de Tweede Bundesliga actief blijft. Naar verluidt kunnen clubs de voormalig jeugdinternational dan voor vijf miljoen euro oppikken. Dat zou de interesse van meerdere Bundesliga-clubs hebben gewekt. Freiburg zou één van de teams met belangstelling zijn. Namen van andere clubs worden niet genoemd.

Voordat Reis naar HSV ging, was hij actief bij FC Groningen, FC Barcelona B en VfL Osnabrück. De geboren Haarlemmer moest dit seizoen meerdere duels missen vanwege een schouderblessure, maar inmiddels is hij weer helemaal fit.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!