Zussen van Brenet vielen uit richting Perez: 'Die waren helemaal over hun toeren'

Zussen van Brenet vielen uit richting Perez: 'Die waren helemaal over hun toeren'

21 maart - 13:20
44

Kenneth Perez heeft in het verleden een opmerkelijke ontmoeting met twee zussen van Joshua Brenet gehad. De familieleden waren op z'n zachtst gezegd niet blij met kritiek die de ESPN-analist had geleverd op de FC Twente-verdediger. Het zorgde voor een ongemakkelijke situatie, vertelt hij in een interview met Voetbal International

Perez staat er als analist om bekend zelden tot nooit een blad voor de mond te nemen. Als hij kritiek heeft, is het vaak niet mals, zoals in het geval van Ajax-back Anton Gaaei, waar in Denemarken van werd opgekeken. In Nederland gebeurt dat eigenlijk bijna nooit. "Je zou misschien denken dat spelers weleens aan de bel trekken als ik heel kritisch ben geweest. Dat gebeurt echt zelden. Ik kwam wel een keer twee zussen van Joshua Brenet tegen. Die waren helemaal over hun toeren", blikt de oud-middenvelder terug.

"Ik vind het ook wel aandoenlijk dat je opkomt voor je familie", vervolgt Perez. "Maar het was wel een beetje ongemakkelijk in zo’n grote winkel. Ik liet ze een beetje uitrazen en toen heb ik uitgelegd waarom ik hem niet zo heel goed vond. En waarom ik dacht dat hij niet de absolute top zou halen. Toen waren ze wel een beetje gekalmeerd en was het wel oké. Maar ik maak vaak genoeg mee dat mensen juist blij zijn met kritiek, zodat spelers beter kunnen worden."