Franse middenvelder verlaat nationaal team wegens vastverbod tijdens Ramadan

Franse middenvelder verlaat nationaal team wegens vastverbod tijdens Ramadan

21 maart - 18:29 Laatste update: 18:40
294

Mahamadou Diawara heeft de Franse O19-ploeg verlaten. De Franse bond heeft regels opgesteld die spelers die Moslim zijn, verbieden om te vasten gedurende de Ramadan. Dat meldt ESPN.

Diawara voelde zich niet comfortabel met de opgestelde regels, die vanaf de O16 zijn doorgevoerd tot het hoogste elftal. De middenvelder heeft besloten te vertrekken en is teruggekeerd naar zijn club, Olympique Lyon. De Franse bond heeft bevestigd dat Diawara terug naar zijn club is en heeft Dehmaine Tabibou Assoumani van Nantes als vervanger opgeroepen.

Philippe Diallo, voorzitter van de Franse bond, heeft tegenover het Franse medium Le Figaro uitgesproken dat het vastverbod voortkomt uit een principe dat religie niet de prestaties van een atleet mag beïnvloeden. Menig voetballer is echter niet gelukkig met de beslissing, zo weet ESPN te melden. Diverse spelers zouden het gevoel hebben dat hun religie niet gerespecteerd wordt. De meesten zouden echter geen onrust willen veroorzaken en zich daarom stilhouden, in tegenstelling tot Diawara, die vertrok.