Vitesse in spagaat: stadioneigenaar stelt harde eis voor gesprekken clubovername

Vitesse in spagaat: stadioneigenaar stelt harde eis voor gesprekken clubovername

22 maart - 07:05 Laatste update: 08:42
101

Vitesse is in een spagaat terecht gekomen door de nieuwe eis van stadioneigenaar Michael van de Kuit. De zakenman wil in gesprek om de Arnhemse club over te nemen, maar wil dat alleen als Vitesse het lopende hoger beroep intrekt.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat Van de Kuit voornemens is om met Vitesse te praten over een clubovername. De huidige eigenaar van het Gelredome wil alleen praten met de Arnhemmers, als de leiding het lopende hoger beroep tegen de KNVB intrekt. Die rechtszaak draait rond de overname van de Amerikaan Coley Parry, die enkele weken geleden werd afgewezen door de bond. Van de Kuit wil dus alleen praten als Vitesse definitief breekt met Parry.

Tegenover De Telegraaf geeft Van de Kuit toelichting over zijn belangrijke eis richting Vitesse. "Gesprekken met een formele status kunnen pas plaatsvinden, nadat de koopovereenkomst met Parry is ontbonden. Pas als er afscheid van Parry is genomen, is de weg vrij voor nieuwe kandidaten die zich hebben gemeld, waaronder ik als stadioneigenaar."

Vitesse kreeg donderdag voor het eerst in tijden in ieder geval goed nieuws. Paul van der Kraan werd officieel aangesteld als crisismanager in Arnhem. De overname zal één van de problemen zijn die op zijn bordje komt. Vitesse moet echter ook nog een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zien te voorkomen.