PSV-miskoop krijgt harde boodschap van Schalke-coach en wordt uit selectie gezet

PSV-miskoop krijgt harde boodschap van Schalke-coach en wordt uit selectie gezet

22 maart - 14:29 Laatste update: 14:35
28

Timo Baumgartl is uit de selectie van Schalke 04 gezet. De oud-PSV'er is wegens zijn sportieve prestaties teruggezet naar de beloften en lijkt geen toekomst meer te hebben onder coach Karel Geraerts.

PSV betaalde in de zomer van 2019 nog twaalf miljoen euro voor Baumgartl, maar de Eindhovenaren lieten de Duitser afgelopen zomer transfervrij naar Schalke gaan. In het Philips Stadion wist de verdediger de verwachtingen bij lange na niet waar te maken. Nu is Baumgartl ook uit de gratie geraakt bij Schalke: de nummer veertien van de Tweede Bundesliga maakt bekend dat de voormalig jeugdinternational is teruggezet naar de beloften.

In gesprek met de clubkanalen doet trainer Geraerts niet geheimzinnig over de reden van de Baumgartl-verbanning. "Ik heb deze beslissing gemaakt omdat ik niet blij ben met zijn prestaties", is de Belg duidelijk. "In de afgelopen weken ben ik niet overtuigd geraakt van zijn niveau op de training. Ik denk niet dat hij ons kan helpen, terwijl we een cruciale fase van het seizoen tegemoet gaan."

Baumgartl begon het seizoen nog als basisspeler bij Schalke, maar snel na de komst van Geraerts in oktober belandde de voormalig speler van PSV op de bank. Een maand geleden kreeg Baumgartl weer even de kans in de basis, maar na een wissel na 45 minuten kwam hij niet meer terug in de selectie. Dat gaat voorlopig dus ook niet veranderen. Eerder dit seizoen werd de stopper overigens al een keer disciplinair geschorst. Dat kwam doordat hij openlijk kritiek uitte op trainer Thomas Reis, die toen nog aan het roer stond in Gelsenkirchen.