Volgend hoofdstuk in opvallend verhaal: salonremise-coach vindt direct nieuwe job

Volgend hoofdstuk in opvallend verhaal: salonremise-coach vindt direct nieuwe job

22 maart - 14:59 Laatste update: 26 maart - 16:48
26

Na zijn spraakmakende ontslag bij Westerlo is Rik De Mil alweer onder de pannen. De Belgische oefenmeester moet Royal Charleroi voor degradatie zien te behoeden en tekent een contract voor twee jaar, zo maakt de club bekend.

Dinsdag kreeg De Mil nog zijn congé bij KVC Westerlo, waar hij in december was ingestapt. De coach wist zijn ploeg na een serie knappe resultaten te behoeden voor degradatie. Dat werd volbracht met een salonremise tegen KAA Gent, dat door een gelijkspel juist zeker was van deelname aan de play-offs om het kampioenschap in België. De clubleiding van Westerlo was daar niet blij mee en zette De Mil, ondanks de handhaving, op straat.

Drie dagen later heeft de oefenmeester alweer een nieuwe job gevonden. Charleroi maakt bekend dat het De Mil heeft aangesteld als nieuwe trainer. Hij tekent een contact voor twee jaar bij de nummer dertien van de Belgische competitie, die wél play-offs om lijfsbehoud moet gaan spelen. "Ik ben erg blij dat ik heb getekend voor een club met ambitie, waar in de komende weken een belangrijke uitdaging wacht", reageert De Mil.

"Ik heb vandaag (vrijdag, red.) getekend nadat ik aandachtig had geluisterd naar het project dat de leiding heeft gedeeld. Mijn wens is om snel de passie en het verlangen te herstellen bij de supporters", besluit De Mil.