Kraay doet voorspelling: 'Koeman gaat grote jongen zijn en hem eruit halen'

Kraay doet voorspelling: 'Koeman gaat grote jongen zijn en hem eruit halen'

23 maart - 09:57
110

Hans Kraay jr. denkt niet dat Jeremie Frimpong in de basis gaat starten bij Oranje op het EK. De analist zag de verdediger van Bayer Leverkusen schutteren tegen Schotland en denkt niet dat de bondscoach dit is ontgaan. 

Kraay ziet vooral op verdedigend vlak een hoop tekortkomingen bij de vleugelflitser van Leverkusen. "Hij staat aan de verkeerde kant te dekken. Van origine is het geen echte verdediger. Als hij in aanvallend opzicht zijn gang kan gaan, is hij dodelijk, want hij is dit seizoen bij 22 goals betrokken." Frimpong speelt bij Leverkusen steevast als rechtervleugelverdediger in een vijfmansdefensie. 

Bondscoach Ronald Koeman liet op de persconferentie ook al weten dat hij niet helemaal tevreden was over het optreden van Frimpong. "Ik vond dat hij de eerste helft bij momenten iets te diep speelde. De afstand van Lutsharel Geertruida naar hem was te groot, maar je ziet wel dat hij de kwaliteiten heeft die hij bij zijn club laat zien. Aanvallend waren er inderdaad wel momenten dat het er net niet uitkwam bij hem."

Kraay geeft Koeman in ieder geval één advies over Frimpong. "Misschien ben ik old school, maar Dumfries heeft de boel never nooit in de steek gelaten. Dan verdien je ook heel veel krediet. Hij is een vreselijke beul om tegen te spelen. Koeman is mans genoeg om een grote jongen te zijn. Hij gaat in principe kiezen voor Dumfries."