Ajax Legends onderuit tegen Liverpool Legends van Eriksson

Ajax Legends onderuit tegen Liverpool Legends van Eriksson

23 maart - 18:02
73

Ajax Legends heeft de benefietwedstrijd tegen Liverpool Legends verloren. De iconen van The Reds waren op Anfield met 4-2 te sterk voor de Amsterdamse oud-profs.

Ajax Legends trad onder anderen aan met Jari Litmanen, Simon Tahamata, Rafael van der Vaart en Edgar Davids. Bij Liverpool waren Fernando Torres, Steven Gerrard en Ryan Babel van de partij. Ook ging een lang gekoesterde droom van Sven-Göran Eriksson in vervulling. De Zweed, die kanker heeft en waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft, wilde graag nog eens een duel van de Engelse topclub coachen.

De Amsterdammers kwamen uitstekend uit de startblokken. Op aangeven van Demy de Zeeuw opende Derk Boerrigter de score. De linksbuiten gaf ook de assist bij de 0-2, die werd binnengekopt door de ingevallen Kiki Musampa. Via Grégory Vignal kwam Liverpool terug in de wedstrijd. Invallers Kenneth Perez, Ronald de Boer en Richard Witschge konden daarna niet voorkomen dat het duel volledig kantelde. Dat kwam mede op het conto van Dirk Kuyt, die de 2-2 van Djibril Cissé assisteerde. Ook Nabil El Zhar en Torres scoorden nog.