Timber open: 'Ik zei: trainer, ik zit er nog niet lekker in. Hij zag dat ook'

Timber open: 'Ik zei: trainer, ik zit er nog niet lekker in. Hij zag dat ook'

25 maart - 20:30
9

Quinten Timber gelooft dat hij met zijn manier van spelen in de Premier League past. De 22-jarige middenvelder van Feyenoord wordt in het geruchtencircuit al gelinkt aan diverse clubs uit Engeland.

Timber maakt een sterk seizoen door bij Feyenoord en kan dat dinsdag beloond zien worden met een debuut in het Nederlands elftal, tegen Duitsland. Trouw vraagt hem of hij met zijn 'fysieke power' in de Premier League past. "Ja, daar geloof ik ook wel in", antwoordt Timber. "Of ik er klaar voor ben? Het is ook een kwestie van jezelf er klaar voor maken."

Inmiddels staat de teller van Timber in de Eredivisie dit seizoen op zes goals en zes asissts. "Ik denk dat ik altijd wel het vertrouwen van de trainer heb gehad", zegt hij over Arne Slot. Toch ging het niet altijd voor de wind. "In de voorbereiding, toen ik terugkwam van een blessure, vond ik ook dat ik nog niet zo goed speelde. Dat zei ik ook tegen de trainer. Ik zei: trainer, ik zit er nog niet lekker in. Hij zag dat ook. Vanaf de eerste competitiewedstrijd ging ik van de 'tien' weer terug naar de 'acht', een box-to-boxpositie. Dat ging best wel goed. Vanaf dat moment heb ik die lijn doorgetrokken."