Jong Oranje herpakt zich met kinderlijk eenvoudige zege op Moldavië

25 maart - 21:21 Laatste update: 21:30
4

Na de 1-2 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen heeft Jong Oranje goede zaken gedaan tegen Moldavië. De wedstrijd werd door de ploeg van Michael Reiziger, die is toegevoegd aan de staf van het grote Oranje, met 0-3 gewonnen.

Al na zeven minuten was het raak voor Jong Oranje. Kenneth Taylor vond met een bekeken bal Youri Regeer, die aan de rechterkant de opkomende Devyne Rensch bereikte. De aanvoerder aarzelde niet en schoot overtuigend binnen, waardoor de mannen van Reiziger de vroege voorsprong te pakken hadden.

Kort voor rust tekende Million Manhoef op fraaie wijze voor de 0-2. Vanaf de rechterkant trok de aanvaller van Stoke City naar binnen, waarna hij kiezelhard uithaalde en de bal in de kruising zag belanden. Met een comfortabele 0-2 voorsprong kon Jong Oranje daarmee de kleedkamer in.

Na rust hadden de Nederlandse talenten niet lang nodig om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na vier minuten stond de 0-3 op het scorebord, nadat Taylor Noah Ohio inspeelde en de spits op fraaie wijze klaarlegde voor Ruben van Bommel, die de bal achter doelman Dodon schoot.

Taylor toonde zich bedrijvig en ging op zoek naar de 0-4, maar wist het doel niet te vinden. Ook Ernest Poku en nogmaals Manhoef stelden de Moldavische doelman op de proef, en via Ibrahim Cissoko kwam Jong Oranje nog tot een grote kans, maar verder dan 0-3 kwam de ploeg van Reiziger niet.