Neeskens onder de indruk van Oranje: 'Potentiële kanshebber op EK-titel'

Neeskens onder de indruk van Oranje: 'Potentiële kanshebber op EK-titel'

27 maart - 10:48 Laatste update: 11:03
70

Het Nederlands elftal kan ver reiken op het komende EK, stelt Johan Neeskens. De voormalig international was samen met andere Oranje-ploeggenoten uit 1974 aanwezig bij het duel met Duitsland.

Neeskens maakte deel uit van het legendarische elftal uit 1974 dat de finale van het WK haalde. Tegenover de NOS laat hij zijn licht schijnen over de generatie vijftig jaar na dato. "Dit Oranje is een potentiële kanshebber op de EK-titel", laat hij optekenen. De oud-middenvelder van onder meer Ajax en FC Barcelona ziet potentie in de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. "Dit is een heel goede groep, maar er is ook steeds pech met blessures."

Wedden

Meer odds

"Als je alle spelers bij elkaar hebt, kun je een mooi elftal samenstellen", gaat Neeskens verder. "De kwaliteit is er zeer zeker. Nu moet het meer een eenheid worden." Hoewel Neeskens liever niet over individuen maar over het collectief praat, maakt hij voor twee internationals een uitzondering. "Ik mag van Dijk graag zien. En ik vind het geweldig hoe Reijnders zich heeft ontwikkeld bij AC Milan."

Oranje komt in juni weer bijeen. Dan moet Koeman zijn definitieve EK-selectie hebben ingediend.