'Manchester City troeft concurrentie af en strikt Amerikaans wonderkind (14)'

'Manchester City troeft concurrentie af en strikt Amerikaans wonderkind (14)'

28 maart - 08:37 Laatste update: 09:44
45

Manchester City gaat aan de haal met Cavan Sullivan, zo verzekert Fabrizio Romano. De veertienjarige Amerikaan komt is momenteel actief bij Philadelphia Union en moet op zijn achttiende naar Engeland komen.

Naast Manchester City waren ook Borussia Dortmund, Bayern München en Real Madrid in de race voor de Sullivan, maar de lokroep uit Manchester bleek het sterkst. De jongeling is een aanvallende middenvelder die zowel over de Amerikaanse als over de Duitse nationaliteit beschikt. Sinds medio 2020 is hij actief in de jeugdopleiding van Philadelphia Union. Romano meldt dat de deal reeds is beklonken, maar dat er nog handtekeningen gezet moeten worden.

The Athletic meldt dat Sullivan pas naar Manchester trekt wanneer hij achttien jaar is. Philadelphia Union zou een doorverkooppercentage hebben bedongen en naar verluidt zijn er riante bonussen in het contract opgenomen. Bij zijn huidige club debuteerde Sullivan inmiddels in het tweede elftal, en mag hij voor het eerste uitkomen zodra hij een contract heeft getekend. Dat contract lijkt er te komen. Wat heet, de deal die de middenvelder voor zijn vertrek naar Europa nog aangaat zou de grootste zijn in de geschiedenis van de MLS.

Philadelphia Union en Manchester City zouden een akkoord hebben bereikt waarmee Sullivan eerst onder wordt gebracht bij een satellietclub van de City Football Group, namelijk Girona, Troyes of Palermo. Ook zouden The Citizens getracht hebben om Sullivan op zijn zestiende bij Lommel SK te stallen, maar de speler blijft liever nog tot zijn achttiende in Amerika.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!