RKC en hoofd scouting lijnrecht tegenover elkaar: transfer resoluut geweigerd

RKC en hoofd scouting lijnrecht tegenover elkaar: transfer resoluut geweigerd

28 maart - 09:28
25

RKC Waalwijk en zijn hoofd scouting, Lars Lambooij, zijn in een rechtszaak met elkaar verwikkeld. Dat meldt Voetbal International. Lambooij heeft een aanbieding op zak van SC Cambuur om daar technisch manager te worden. RKC wil hem echter niet zonder slag of stoot laten gaan en wenst 250 duizend euro te ontvangen.

"Tegen het einde van mijn contract ben ik zelf naar RKC gestapt om aan te geven dat het contract afliep. Ik heb het gesprek zelf geïnitieerd. Daarom vind ik het gek dat ze nu zeggen dat ik onmisbaar ben. Ze wisten niet eens dat mijn contract afliep", spreekt Lambooij.

Ook volgens zijn advocaat en zaakwaarnemer, Simon Cziommer, was Lambooij altijd eerlijk richting zijn club. "Hij communiceerde eerlijk en direct. Hij zag daar ook geen gevaar in, want waarom zouden ze niet meewerken? Dat is de kracht van RKC als opleidingsclub. Dat de club zich zo opstelt, doet hem pijn. Hij heeft het gevoel dat hij wordt gestraft voor zijn eerlijkheid en openheid."

Andersom was dat echter niet geval. "Enerzijds geeft RKC aan dat hij niet kan gaan, omdat hij niet vervangbaar is. Anderzijds zegt RKC dat eenieder zijn prijs heeft", gaat Cziommer verder. "Hem is mondeling medegedeeld dat als Cambuur 175 duizend euro had geboden, ze het erover hadden kunnen hebben. Als het om FC Twente ging, was het heel anders geweest, zeiden ze ook nog. Dus hoezo, het gaat RKC niet om geld?"

Algemeen directeur van RKC, Frank van Mosselveld, vertelt zijn kant van het verhaal. Hij noemde het ten eerste ’jammer’ dat algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur er woensdag niet was. "Toen Cambuur ons standpunt dat wij hem niet kwijt willen niet wilde accepteren, heb ik een bedrag genoemd." Een belachelijk bedrag volgens De Graaf. "Toch maakte Lambooij de keuze om verder te praten met Cambuur", voegt Van Mosselveld daar nog aan toe.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!