Totale leegloop dreigt bij degradatie uit Eredivisie: 'Negen spelers vertrekken'

Totale leegloop dreigt bij degradatie uit Eredivisie: 'Negen spelers vertrekken'

30 maart - 11:40 Laatste update: 11:48
35

FC Volendam moet vrezen voor een enorme leegloop. De hekkensluiter van de Eredivisie gaat, deels noodgedwongen, afscheid nemen van negen spelers. Toch is er ook positief nieuws: de optie in het contract van Benaissa Benamar wordt wél gelicht. 

'FC Volendam heeft de afgelopen periode gebruikt om gesprekken te voeren met de spelers die in het bezit zijn van een contract dat komende zomer afloopt', meldt de club op de clubkanalen. Negen selectiespelers zijn in het bezit van een aflopend contract. Het gaat om Damon Mirani, Brian Plat, Josh Flint, Ibrahim El Kadiri, Darius Johnson, Oskar Buur, Achraf Douiri, Joey Antonioli en Rob Tol. 'Negen voetballers voetballen volgend seizoen elders', valt er te lezen. 

Wedden

Meer odds

Plat en Flint hebben een aanbod van de club voorlopig naast zich neergelegd, meldt Volendam. Mirani heeft aangegeven aan het einde van het seizoen een beslissing te nemen over zijn toekomst. Het verblijf van verdediger Benamar is wél met een seizoen verlengd.

Directeur Frans ten Berge reageert op de situatie van de Volendammers. "We wilden graag door met Brian, Josh en Damon. Brian is een jongen uit het dorp en ook Josh heeft zijn plaats in Volendam gevonden. Om die reden wilden wij hen graag behouden, maar helaas voor ons zijn zij niet ingegaan op de aanbieding. Damon heeft ons al vroeg aangegeven graag op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dat standpunt respecteren we. We wensen alle spelers die ons gaan verlaten het allerbeste in hun toekomstige carrière."