Veerman trekt boetekleed aan bij PSV: 'Het is volledig mijn schuld'

Veerman trekt boetekleed aan bij PSV: 'Het is volledig mijn schuld'

30 maart - 19:07
41

Joey Veerman trekt het boetekleed aan na de eerste competitienederlaag van PSV aan. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij NEC met 3-1 onderuit.

"We beginnen al niet goed. Dan kom je wel op 1-0. Dan krijg je een aantal kansen die we normaal wel afmaken. Laatste weken gaan ze er moeilijker in", analyseert Veerman bij ESPN. De middenvelder veroorzaakte een penalty, waarna NEC gelijkmaakte en daarna de wedstrijd kantelde. "Of je die bal moet inspelen (van Walter Benítez, red.) weet ik niet, maar ik doe het gewoon niet goed. Het is volledig mijn schuld."

Veerman wil Benítez niets verwijten. "Met mijn kwaliteiten moet ik de bal de tribune in schieten. Maar ik had niet verwacht dat Bas Nijhuis deze zou geven. Uiteindelijk is het wel mijn fout." Veerman wordt gevraagd of er sprake was van een off-day. "We gaan hier wel even met elkaar over praten", stelt hij. "Aan de andere kant hebben we geluk dat we over drie dagen weer voetballen. Iedere voetballer die een wedstrijd verloren heeft vindt het lekker als die na drie dagen weer mag."

PSV neemt het dinsdag in Rotterdam-Kralingen op tegen Excelsior. Feyenoord kan het gat verkleinen tot zeven punten. Dan moet er gewonnen worden van FC Utrecht.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!