Einde seizoen dreigt: megaschorsing voor Ajax-beul, die in bezwaar gaat

Einde seizoen dreigt: megaschorsing voor Ajax-beul, die in bezwaar gaat

3 april - 17:04
27

Ajax-beul Tim Pieters dreigt het restant van het seizoen te missen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Hercules-aanvaller een schorsing opgelegd van maar liefst zeven duels, naar aanleiding van een rode kaart. Pieters gaat met zijn club in beroep tegen deze straf.

Pieters kreeg afgelopen zaterdag een rode kaart in de uitwedstrijd tegen DEM (2-3). Scheidsrechter Bjorn Kuiper stuurde de aanvaller van het veld op advies van zijn grensrechter Berkay Capaci. Laatstgenoemde was van mening dat Pieters in een duel met zijn directe tegenstander een slaande beweging maakte en bovendien natrapte. Na de wedstrijd kon Pieters zich niet vinden in deze beslissing. Volgens Werner van Geelen, lid van de technische commissie van Hercules, ondersteunen videobeelden van DEM en Hercules de mening van Pieters.

"Het was een duel om de bal, waarbij de tegenstander enigszins onbesuisd inkwam. Daardoor was er contact tussen beide spelers, maar op de beelden is te zien dat de scheidsrechter de situatie waarneemt en laat doorvoetballen", aldus Van Geelen in gesprek met het AD. "De grensrechter, die bovenop het duel stond, vlagde ook niet. Dat deed hij pas een minuut later. En hoewel de botsing vlak voor de dug-out van DEM plaatsvond, reageerden ook de reservespelers en de staf niet op het gebeuren. Dat deden ze omdat er niks aan de hand was."

Pieters kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van zeven wedstrijden, maar twee uur later lag het bezwaar van Hercules al bij de voetbalbond, inclusief videobeelden van beide clubs. Mocht de straf gehandhaafd worden, dan moet Hercules het in de resterende zeven duels van het reguliere seizoen doen zonder Pieters. De aanvaller zou wel de nacompetitie kunnen spelen, mocht Hercules die bereiken.