City dankt magistrale Foden en rekent af met Aston Villa in Premier League-kraker

3 april - 23:11
11

Manchester City heeft zich als winnaar gekroond in de Premier League-kraker tegen Aston Villa. City was met 4-1 te sterk voor de nummer vier van de competitie. Phil Foden stal de show met zijn derde Premier League-hattrick.

Manchester City kreeg met Aston Villa een concurrent op bezoek in het Etihad Stadium. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand aan het duel slechts vijf punten. Bij Manchester City begonnen supersterren Erling Haaland en Kevin de Bruyne op de bank. Dat betekende dat Julian Álvarez en Jack Grealish in de basis stonden.

Al vroeg in de wedstrijd werd de toon gezet door City. Rodri schoot de bal hard in het dak van het doel op aangeven van Jeremy Doku. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong; enkele minuten later schoot Jhon Duran de gelijkmaker binnen.

City was de betere ploeg in de eerste helft, maar Aston Villa weerde zich kranig. In de extra tijd van de eerste helft kwamen The Cityzens weer op voorsprong. Foden zette zijn ploeg op 2-1 dankzij een knappe vrije trap.

Na rust werd het pas écht de grote Foden-show. In minuut 62 schoot de 23-jarige Engelsman de 3-1 binnen op aangeven van Rodri. Zeven minuten later completeerde Foden zijn hattrick. De bal belandde voor plots voor zijn voeten en hij haalde verwoestend uit, 4-1. Aston Villa bleek een stugge tegenstander, maar moest met name in de tweede helft buigen voor de klasse van City. Dankzij de 4-1 overwinning houdt City nummer twee Liverpool en koploper Arsenal in het vizier.