Magistrale Foden eindelijk de grote man bij City: 'Buitengewoon talent'

Magistrale Foden eindelijk de grote man bij City: 'Buitengewoon talent'

4 april - 00:05
6

Phil Foden stal de show in de gewonnen Premier League-kraker tegen Aston Villa (4-1). De 23-jarige Engelsman scoorde zijn derde hattrick voor Manchester City. Er is veel lof voor Foden na zijn fantastische optreden.

Analist en oud-voetballer Theo Walcott was lyrisch over Foden bij de BBC. "Hij heeft geleerd. Van Bernardo Silva. Van David Silva. Van Pep Guardiola. Van Kevin De Bruyne. Hij heeft van iedereen de beste eigenschappen overgenomen. Nu is hij, op dit moment, een van de beste spelers van de Premier League. En hij is pas 23 jaar." Walcott vindt Foden een stuk volwassener in zijn spel. "Toch speelt hij als een dertigjarige", vervolgde Walcott. "Dit is een buitengewoon talent. En omdat hij opgegroeid is bij de club, als product van de jeugdacademie, is het nog extra speciaal. Je ziet dat het echt wat voor hem betekent om hier drie keer te scoren. Hij leeft zijn droom."

Foden reageerde zelf ook op zijn goede prestaties. "Ik geniet echt van de manier hoe ik nu speel", sprak Foden na afloop bij TNT Sports. "Ik kan de lach op mijn gezicht gewoon niet onderdrukken. Ik wil altijd het team helpen en als ik scoor doe ik dat. Het zit in mij en als het er dan zo uit kan komen, ben ik echt heel blij." Foden was dit seizoen bij dertig doelpunten direct betrokken en beleeft zijn beste seizoen tot nu toe. "Dat ik dit jaar in het centrum speel en niet op de flank, scheelt ook. Nu kan ik het ritme van de wedstrijd bepalen. Pep (Guardiola, red.) heeft me geleerd om af en toe, het klinkt gek, langzamer te spelen. Om te balanceren en kalmer in mijn spel te worden. Daar groei ik in."

Bekijk hieronder de doelpunten van Foden tegen Aston Villa: