32-jarige aanvaller met meer dan 150 Eredivisie-duels stopt gedwongen met voetbal

32-jarige aanvaller met meer dan 150 Eredivisie-duels stopt gedwongen met voetbal

4 april - 16:35 Laatste update: 17:09
12

Youness Mokhtar heeft een contract getekend bij DVS’33 en daarmee het profvoetbal noodgedwongen achter zich gelaten. De 32-jarige aanvaller wilde graag nog door, maar er was geen club meer te vinden. 

In gesprek met Voetbal International vertelt Mokhtar dat hij nog altijd vindt dat hij in het profvoetbal meekan. "Soms zie ik wedstrijden op televisie en begint het toch te kriebelen. Dan denk ik vaak: Lichamelijk en qua leeftijd zou het nog prima kunnen. Helaas is het er niet van gekomen. Voor de laatste transferwindow heb ik mijn gezin aangegeven dat als er niets zou komen, het tijd zou zijn om het boek te sluiten. Ik moet ook gewoon realistisch zijn. Ik ben 32 jaar en heb een jaar niet gespeeld. Dan wordt het een lastig verhaal om überhaupt ergens aan te sluiten."

Wedden

Meer odds

Mokhtar begon zijn carrière in de jeugdopleiding van PSV. In Eindhoven verdiende hij een transfer naar Zwolle, waar hij zijn eerste minuten in de Eredivisie speelde. Daar maakte Mokhtar veel indruk, waardoor FC Twente aanklopte. Na zijn vertrek bij Twente versleet hij een waslijst aan clubs in landen als Noorwegen, Turkije, Saudi-Arabië en de Verenigde Staten. Zijn laatste Nederlandse club was ADO Den Haag.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!