Ajax krijgt mokerslag te verwerken: Ramaj loopt zware blessure op

Ajax krijgt mokerslag te verwerken: Ramaj loopt zware blessure op

5 april - 17:07 Laatste update: 17:17
216

Ajax-keeper Diant Ramaj heeft een zware blessure opgelopen. De doelman heeft een breuk in zijn linkerelleboog en is daardoor weken niet inzetbaar. Waarschijnlijk is de blessure zelf zo ernstig, dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

De doelman liep de nare blessure op in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat duel keepte hij overigens wel gewoon uit. Ajax communiceert dat het seizoen waarschijnlijk voorbij is voor de Duitse doelman. De Amsterdammers spelen nog zes wedstrijden, maar die zal Ramaj naar alle waarschijnlijkheid dus moeten gaan missen.

Voor Ajax is het een volgende klap in een dramatische week voor de club. Eerder deze week vertrok Alex Kroes als algemeen directeur van de club en nu moet de club ook de doelman voor de rest van het seizoen missen. Ramaj werd de laatste maanden geprezen als één van de enige zomeraankopen die wel uit de verf komt. Na de blessure van Geronimo Rulli keepte de Duitser zichzelf in de basis van Ajax en dat plekje stond hij niet meer af.

De vervanger van Ramaj voor de komende wedstrijden zal naar waarschijnlijkheid ook Rulli worden. De Argentijn krijgt hiermee de kans zichzelf weer te laten zien in het eerst van Ajax. Na zijn blessure moest hij Ramaj voor zich dulden. De 31-jarige Rulli werd in de winter van 2023 voor acht miljoen euro overgenomen van het Spaanse Villarreal. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot medio 2026.