Oranje Leeuwinnen kennen valse start in EK-kwalificatie en openen met nederlaag

5 april - 20:10
45

Een valse start voor de Oranje Leeuwinnen op weg naar het EK 2025. In Consenza verloor de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiecyclus met 2-0 van Italië.

Voor 2.500 toeschouwers klonk om 18.15 uur het eerste fluitsignaal in het Stadio San Vito-Gigi Marulla. De ploeg van bondscoach Andries Jonker startte dramatisch. Na vier minuten kwamen de Oranje Leeuwinnen op achterstand. Valentina Giacinti liep weg bij Sherida Spitse en kon de bal binnenschieten. Nederland kon daar in het eerste bedrijf weinig tegenover zetten. Speldenprikjes van Daniëlle van de Donk waren niet genoeg om Italië te verrassen.

In de eerste helft was het vooral tegenhouden voor de Oranje Leeuwinnen, na rust was het niet veel anders. Op het uur verdubbelde Italië niet onterecht de marge. Lize Kop dook onder een voorzet door, waarna Bonfantini de bal kon binnenlopen. Het was de genadeklap voor Oranje, dat de schade niet meer kon repareren. Michela Cambiaghi miste in de slotfase een levensgrote kans op de 3-0.

De Oranje Leeuwinnen starten de kwalificatiecyclus richting het EK in Zwitserland dus met een nederlaag. Over vier dagen treedt de ploeg van Jonker alweer aan. Dan is in Breda Noorwegen de tegenstander.