Veerman onthult bijnaam scorende PSV-debutant: 'Eigenlijk een kopie van hem'

Veerman onthult bijnaam scorende PSV-debutant: 'Eigenlijk een kopie van hem'

6 april - 22:15 Laatste update: 22:48
37

Joey Veerman speelde zelf een puike partij tegen AZ, maar na afloop gaat alle aandacht uit naar debutant Jesper Uneken. De middenvelder looft de nog relatief onbekende doelpuntenmaker, die in Eindhoven al een mooie bijnaam te pakken heeft.

Uneken tekende in de slotfase van het duel met AZ voor de 5-1. De aanvaller viel kort daarvoor in voor Luuk de Jong. Dat hij juist de vervanger is van de aanvoerder van PSV is niet geheel toevallig. "Het is eigenlijk een kopie van Luuk", steekt Veerman van wal tegenover ESPN. "Luuk Junior. Zo wordt hij ook genoemd in de kleedkamer. Hij heeft dit seizoen pas vier keer meegetraind. Gisteren kwam hij erbij omdat hij geschorst was bij Jong PSV en omdat we veel geblesseerden hadden. Als je dan zo binnen de lijnen komt en je schiet hem binnen, dan heb je het wel goed gedaan."

De treffer van de PSV-jongeling werd uitbundig gevierd door de spelers van de Eindhovenaren. "We hebben hem vooral heel hard op zijn kop geslagen met zijn allen. Het was natuurlijk een super mooi moment voor hem. Wat zeg je dan? Lekker van genieten."

Na afloop gaf Uneken een speech in de kleedkamer. Veerman geeft een klein inkijkje. "Het leek wel of hij zich had voorbereid. Hij stond op tafel, maar hij moest wel bukken. Hij is bijna twee meter en stond met zijn hoofd tegen het plafond. Hij deed het heel goed."