Kraay loopt compleet leeg over VAR bij Feyenoord: 'Snap hier echt geen reet van'

Kraay loopt compleet leeg over VAR bij Feyenoord: 'Snap hier echt geen reet van'

7 april - 11:04
95

Hans Kraay jr. is helemaal niet te spreken over de VAR tijdens FC Volendam - Feyenoord. De analist geeft de thuisploeg complimenten over het spel, maar vond dat de Rotterdammers een penalty hadden moeten krijgen na een overtreding op Santiago Gimenez.

"Ik snap geen ene reet meer van de VAR", vertelt een getergde Kraay in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Volendam speelde echt op de toppen van hun kunnen en Feyenoord was echt slecht. Maar hier moet een VAR altijd naar gaan kijken. Op zijn minst moet die scheidsrechter gaan kijken. Ze vinden Jeroen Manschot de beste VAR in Zeist en die was daar ook de VAR. Dan kan je op zijn minst zeggen dat een scheidsrechter even naar kan kijken en die kan altijd zelf beslissen."

Kraay geeft ook nog wat complimenten aan de thuisploeg van donderdag. "Volendam speelde 114 minuten lang echt op de toppen van de kunnen. Heel knap was dat. Alleen is dit gewoon een penalty.” Fresia Cousiño Arias legt de vinger nog even op de zere plek en geeft Kraay een uitleg over de strafschop. “Hij schiet nog op doel en dus krijgt hij wel een scoringskans. Gimenez wordt nu eigenlijk gestraft voor het feit dat hij doorgaat en niet blijft liggen."