Afellay bewierookt 'Neymar' van PSV: 'Echt een geweldige speler'

Afellay bewierookt 'Neymar' van PSV: 'Echt een geweldige speler'

8 april - 10:52
58

Ibrahim Afellay steekt de loftrompet over Sergiño Dest. De voormalig Oranje-international vergelijkt de verdediger van PSV met de Braziliaanse sterspeler Neymar.

Dest speelde zaterdagavond tegen AZ (5-1) een sterke wedstrijd. Afellay heeft met volle teugen genoten van het optreden van de Amerikaan. "Hij is linksback en hij speelt hier gewoon vier man uit...", zegt hij bij Studio Voetbal op de NOS bij het zien van een individuele actie van Dest. "Alsof het Neymar in zijn beste dagen was. Hij is echt een geweldige speler."

Met een assist had Dest een belangrijk aandeel in het slotakkoord tegen AZ. "Hoe hij die verdediger op de achterlijn weg zet, geweldig. Wat een speler, man", jubelt Afellay. Dest wordt door PSV gehuurd van FC Barcelona. De Eindhovenaren bedingen een optie tot koop van tien miljoen euro, al zijn er de nodige obstakels om de vleugelverdediger te behouden. Afellay is optimistisch gestemd. "Het is niet de vraag of PSV die optie gaat lichten, maar wanneer ze hem gaan lichten."