'Nieuwe Potter-details: manager sprak rond de Klassieker nog met Ajax'

'Nieuwe Potter-details: manager sprak rond de Klassieker nog met Ajax'

8 april - 11:08 Laatste update: 15:34
75

In navolging van berichtgeving in Engeland bevestigt Voetbal International dat Graham Potter heeft bedankt voor de vacature bij Ajax. De Engelse manager gaat John van 't Schip na dit seizoen niet opvolgen.

De 48-jarige Potter voerde volgens VI 'serieuze' gesprekken met Ajax. Toch ziet hij van de job af. Alex Kroes, de geschorste algemeen directeur, onderhield het afgelopen halfjaar contact met de voormalig manager van onder meer Chelsea en Brighton. Hij was dan ook een 'voorname kandidaat' om Van 't Schip na dit seizoen op te volgen.

Saillant detail: Potter heeft afgelopen weekend nog gesproken met Ajax. Het is niet duidelijk of hij voor of na de afgang in de Klassieker - Feyenoord won met 6-0 - heeft bedankt. 'De afzegging van Potter kan niet los worden gezien van de chaos in het bestuur van Ajax', klinkt het. In zijn periode bij Chelsea ging Potter al ten onder aan bestuurlijke chaos.

Potter maakte tussen 2019 en 2022 indruk bij Brighton. Chelsea nam hem over, maar nam wegens tegenvallende resultaten na een halfjaar alweer afscheid.