Klap Bergwijn blijft onbestraft: Ajax-aanvoerder wordt niet geschorst

Klap Bergwijn blijft onbestraft: Ajax-aanvoerder wordt niet geschorst

8 april - 11:44 Laatste update: 15:34
398

Steven Bergwijn hoeft zich geen zorgen te maken over een eventuele schorsing. De Ajax-aanvaller deelde in de Klassieker (6-0) een klap uit aan Feyenoord-verdediger Bart Nieuwkoop. Dat de VAR niet ingreep, zorgde voor de nodige consternatie.

Voetbal International heeft navraag gedaan bij de KNVB: Bergwijn kan niet meer geschorst worden. De aanvoerder van de Amsterdammers deelde vlak na rust een klap uit aan Nieuwkoop. Scheidsrechter Danny Makkelie zag de actie niet, terwijl de VAR hem niet naar de kant haalde. Een woordvoerder van de KNVB stelt dat Rob Dieperink, VAR in De Kuip, de actie van Bergwijn heeft beoordeeld.

Wedden

Meer odds

'In dat geval kan de aanklager betaald voetbal niet overgaan tot een schorsing', klinkt het. Onder meer Ibrahim Afellay liet zich uit over het voorval. De oud-speler van onder meer PSV vond het 'bizar' dat Bergwijn geen rode kaart kreeg. "Je moet dus wachten tot iemand het ziekenhuis ingeslagen wordt?", vroeg hij zich bij Studio Voetbal af.

Bergwijn werd in minuut 77 gewisseld door trainer John van 't Schip. Door de afstraffing in De Kuip is Ajax de vijfde plek in de Eredivisie kwijtgeraakt aan NEC. De Amsterdammers spelen nog tegen FC Twente, Excelsior, FC Volendam, Almere City FC en Vitesse.