Duitse media sparen Maatsen niet na 'megafout' in Champions League

Duitse media sparen Maatsen niet na 'megafout' in Champions League

11 april - 11:01 Laatste update: 12:11
19

Ian Maatsen zal niet al te best geslapen hebben na zijn eerste minuten tegen Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Duitse media noemen het een 'megafout' van de Nederlander, waardoor Atlético op 1-0 kwam. Ook Borussia Dortmund-doelman Gregor Kobel gaat niet vrij uit.

BILD is hard voor de linksback. 'Een megafout van Maatsen bracht Atlético op 1-0. Kobel speelt Maatsen aan, ook al heeft hij een tegenstander in de rug. De vleugelverdediger besluit om onduidelijke redenen om een breedtebal te geven. Al met al een dramatisch begin voor BVB.'

Wedden

Meer odds

Westdeutsche Allgemeine Zeitung houdt vooral Kobel verantwoordelijk. 'De pass op Maatsen is buitengewoon slordig, hij moest de bal wel aan De Paul laten, die scoorde', schrijft het dagblad die een diepe onvoldoende uitdeelt aan Maatsen.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung is kritisch op het opbouwen van Dortmund in het algemeen. 'De tijden dat keepers de bal een lel naar voren geven liggen achter ons, maar déden ze dat soms nog maar. Kobel speelde een riskante pass op Maatsen, Atlético loerde erop. De Nederlander probeerde de bal met zijn buitenkant verder te spelen. Dat had er mooi uitgezien als het was gelukt, alleen lukte het niet.'

Kicker legt de schuld volledig bij Maatsen en verwijt Kobel niets. 'Zijn foute inspeelpass werd door De Paul ijskoud bestraft.' De krant stelt dat het veel erger af had kunnen lopen en dat Dortmund nu hoop houdt na 25 zwakke minuten. Atlético won met 2-1 in eigen huis. Volgende week is de return in Duitsland.