'Feyenoord meldt zich weer in Londen: wintertarget moet in zomer komen'

'Feyenoord meldt zich weer in Londen: wintertarget moet in zomer komen'

11 april - 12:17 Laatste update: 12:58
166

Feyenoord heeft zich opnieuw gemeld voor de Spanjaard Bryan Gil. Dat nieuws brengt 1908.nl donderdagmiddag. Afgelopen winter had Feyenoord al concrete interesse in de vleugelspeler van Tottenham Hotspur. De Rotterdammers hebben het naar verluidt nog niet opgegeven.

Deze maand heeft Feyenoord een formeel, concreet voorstel op tafel gelegd bij Tottenham. De Rotterdammers zien hem als een 'versterking aan de bovenkant'. Gil wordt door meerdere clubs in de gaten gehouden, het segment waarin hij zich bevindt ligt hoog. 1908.nl schat de kans op het slagen van een deal dus laag. Feyenoord is naar verluidt al maanden concreet bezig om Gil los te weken bij de Premier League-club.

Wedden

Meer odds

Feyenoord wil zich dolgraag versterken met de talentvolle Spanjaard; zowel huren, kopen als huren met een koopoptie is voor de nummer twee van de Eredivisie bespreekbaar, al wil Feyenoord hem het liefst zo lang mogelijk binden. Gil kwam in 2021 voor 25 miljoen euro over van Sevilla, maar wist nog nauwelijks indruk te maken in de Premier League. Tottenham verhuurde hem eerder al aan Valencia en terug aan Sevilla. 

Gil heeft nog een contract tot medio 2026 in Londen. Afgelopen winter toonden buiten Feyenoord ook Real Sociedad en Brighton interesse in de aanvaller. Gil besloot toen om geen stap te zetten omdat hij zich wilde bewijzen bij Tottenham. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op zo'n zestien miljoen euro.