Leverkusen ontsnapt in slotfase: Roma doet goede zaken in Italiaans onderonsje

Leverkusen ontsnapt in slotfase: Roma doet goede zaken in Italiaans onderonsje

11 april - 22:56
20

Bayer Leverkusen is na de wedstrijd tegen West Ham United nog altijd ongeslagen. De ploeg van Xabi Alonso brak pas laat door de muur van West Ham United, maar won wel met 2-0. AS Roma deed goede zaken tegen AC Milan en won in een Italiaans onderonsje.

AC Milan - AS Roma: 0-1
Een Italiaans onderonsje met veel Nederlandse inbreng. Zo stond Tijjani Reijnders op het veld en zat Rick Karsdorp op de bank. Thuisploeg Milan leek toch de beste papieren te hebben, kijkend naar de stand in de Serie A, maar Roma verraste met een vroege voorsprong. Centrumverdediger Gianluca Mancini maakte de openingstreffer op aangeven van stylist Paulo Dybala.

Na de openingstreffer bleef AC Milan enigszins aandringen, maar het aantal kansen bleek duidelijk onvoldoende om nog gelijk te maken tegen de Romeinen. De ploeg van Daniele de Rossi zette daarmee een enorme stap naar de volgende ronde in de Europa League. Op 18 april wacht de belangrijke return in het Stadio Olimpico in de Italiaanse hoofstad.

Bayer Leverkusen - West Ham United: 2-0
West Ham United was met assistent-trainer John Heitinga met een duidelijk speelplan. Vanaf minuut één zakten de Engelsen diep in op de eigen helft en verdedigden ze vaak met negen of tien man. Michail Antonio was vaak de enige die zich in de spits moest zien te redden. Leverkusen bleek echter wel onder de indruk, want de ploeg van Xabi Alonso kwam er maar niet doorheen.

De gehele wedstrijd lang bleven de Duitsers het proberen, maar er was geen beginnen aan tegen de muur van West Ham. Kans op kans lukte het niet, tot een corner in de slotfase goed viel. Invaller Jonas Hofmann liet die kans niet onbenut en zorgde voor wederom een late goal voor Leverkusen. De andere invaller Victor Boniface maakte in extremis nog de 2-0. De Duitsers slepen daardoor toch nog een goede uitgangspositie uit het vuur.

Overige uitslagen:
Liverpool - Atalanta Bergamo: 0-3
Benfica - Olympique Marseille: 2-1
Aston Villa - Lille: 2-1
Club Brugge - PAOK Saloniki: 1-0