Engelse media leven mee, Klopp hard: 'Wow, kunnen ze zo slecht spelen?'

Engelse media leven mee, Klopp hard: 'Wow, kunnen ze zo slecht spelen?'

12 april - 08:54
32

Jürgen Klopp spaart de spelers van Liverpool niet na de zware nederlaag tegen Atalanta Bergamo in de kwartfinale van de Europa League. The Reds verloren donderdag met 0-3 in wat de laatste Europese thuiswedstrijd van de Duitse manager dreigt te worden. 

Volgens Klopp was de zege van Atalanta verdiend. "Vanavond heb ik van een paar spelers een niveau gezien waarvan ik niet dacht dat ze het ooit zouden halen. Ik dacht echt wow, kunnen ze ook zo slecht spelen? Want het was echt heel slecht", zegt hij bij TNT Sports. 

Of Liverpool zich in de return kan herstellen, is de vraag. "Maandag ga ik deze wedstrijd opnieuw bekijken. Ik weet dat we beter zullen spelen als we een paar dingen beter doen. Kunnen we daar winnen? Ja. Als we goed spelen, dan wel. Maar of we 3-0 kunnen winnen, weet ik niet. Dit voelt rot. Dit was echt slecht, en daarom hebben we verloren."

In Engelse media is medeleven met Klopp. 'Atalanta was verantwoordelijk voor de eerste thuisnederlaag van Liverpool in 34 wedstrijden', schrijft The Guardian. 'De Europa League-favoriet heeft een ongelooflijke comeback nodig om de kansen van Jürgen Klopp om af te zwaaien met een finale in Dublin nieuw leven in te blazen. Een manager die verantwoordelijk was voor talloze onvergetelijke Europese avonden tijdens zijn heerschappij in Liverpool loopt het risico om geruisloos te vertrekken.'

The Liverpool Echo maakt zich zorgen over de rest van het seizoen. 'Na maandenlang op een speelse manier te hebben gestreden, lijkt het erop dat de uitputtende inspanningen zijn weerslag hebben. Mocht dit de laatste Europese avond van Klopp als Liverpool-manager op Anfield zijn, dan is dit niet hoe het allemaal had moeten eindigen.'