'Ajax zet door: na Potter moet ook 'trainer van de toekomst' naar Amsterdam komen'

'Ajax zet door: na Potter moet ook 'trainer van de toekomst' naar Amsterdam komen'

30 april - 13:19 Laatste update: 13:25
53

Nu de komst van Graham Potter steeds realistischer lijkt te worden hoopt Ajax Christian Chivu als eerste assistent aan te stellen. De Amsterdammers zien in de voormalig verdediger 'de trainer van de toekomst'. Dat meldt Gianluca Di Marzio.

De doorgaans goed ingevoerde Di Marzio meldt dat Ajax al naar Italië is geweest om de Primavera 1-wedstrijd tussen Internazionale en Cagliari bij te wonen. Chivu is trainer bij de jongelingen van Inter O19 De Roemeen wordt door Ajax gezien als 'de trainer van de toekomst' en zou een contract voor vijf jaar aangeboden krijgen. Over twee tot drie jaar zou Chivu hoofdtrainer moeten worden.

Wedden

Meer odds

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Chivu ingaat op het aanbod van Ajax. De trainer gaat nadenken over de mogelijkheid, terwijl er ook nog geen duidelijkheid is over wie de hoofdtrainer van de Amsterdammers gaat worden. In principe is Chivu in beeld als assistent van Graham Potter. Kelvin de Lang en Marijn Beuker gaven eerder aan op zoek te zijn naar Champions League-ervaring in de staf. Chivu voldoet aan dat vereiste.

Chivu trainer voor de O19 ook de O18 en O17 van Internazionale. Tijdens zijn spelerscarrière won de Roemeen onder meer de Champions League met Internazionale in 2010. Ook speelde hij jarenlang voor Ajax.