FC Utrecht verlengt met 'buitengewoon belangrijke cultuurbewaker'

FC Utrecht verlengt met 'buitengewoon belangrijke cultuurbewaker'

12 april - 09:36
18

Mike van der Hoorn blijft langer bij FC Utrecht. Het aflopende contract van de 31-jarige verdediger is met twee jaar verlengd, tot medio 2026. Dat maken de Domstedelingen vrijdag bekend.

Van der Hoorn kende een moeizaam begin van het seizoen, maar onder Ron Jans is FC Utrecht opgekrabbeld. De mandekker speelt daarin een belangrijke rol. "Mike is één van de meest ervaren centrale verdedigers in de Eredivisie. Hij is betrouwbaar, een voorbeeldprof en een jongen van de club", zegt technisch Directeur Jordy Zuidam op de clubsite.

Utrecht is dan ook blij dat Van der Hoorn voor de club behouden blijft. "We zijn heel blij dat hij zijn aflopende contract heeft verlengd en dat we dus ook de komende jaren een beroep op hem kunnen doen. Met zijn kwaliteiten, ervaring én als bewaker van de clubcultuur, is Mike buitengewoon belangrijk voor ons."

Van der Hoorn doorliep vanaf zijn dertiende de jeugdopleiding van de Domstedelingen. In mei 2011 debuteerde de verdediger in het eerste elftal, waarna hij twee jaar later de transfer naar Ajax maakte. Via Swansea City en Arminia Bielefeld keerde Van der Hoorn in 2021 terug in De Galgenwaard.