PSV-target spreekt zich uit over toekomst: 'Daarom wil ik niet naar buitenland'

PSV-target spreekt zich uit over toekomst: 'Daarom wil ik niet naar buitenland'

12 april - 18:49
13

Ryan Flamingo wil niet ingaan op interesse van andere clubs, zo blijkt uit een interview met Voetbal International. Naar verluidt heeft PSV de multi-inzetbare speler van FC Utrecht serieus in het vizier. Wel gaat hij in op zijn toekomstplannen.

Flamingo weet dat er de komende maanden 'spelletjes gespeeld' gaan worden op de transfermarkt om de interesse in bepaalde spelers duidelijk te maken. "Maar het zijn leuke dingen om te lezen, natuurlijk", begint de verdediger zijn verhaal. "Mijn vader en zaakwaarnemers doen op de achtergrond hun werk en ik probeer me zoveel mogelijk te concentreren op het voetbal en het winnen van wedstrijden met FC Utrecht. Het is aan de club of ze de optie gaan lichten of niet. We zien het wel."

Ook komt een mogelijk buitenlands avontuur ter sprake. Afgelopen week keek Flamingo naar de wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City en hij durft de dromen van het allerhoogste niveau. "Zo’n hoog tempo, echt mooi om te zien. Het is een droom om daar ooit te spelen. En ik denk ooit, als ik álles uit mezelf haal, dat ik het zou kunnen halen", vertelt Flamingo. "Maar het moet stap voor stap en die stappen moeten rustig zijn, niet te groot. Daarom wil ik liever niet naar het buitenland, tenzij er iets aantrekkelijks komt en je het gevoel hebt dat je alles kan gaan spelen. Zoveel mogelijk spelen, want dan gaat vanzelf je waarde omhoog. De ideale route voor mij is om veel wedstrijden in Nederland af te werken, om dan naar de subtop in het buitenland te gaan en uiteindelijk in de absolute top te eindigen."

Toch weet Flamingo ook wat de realiteit is van de voetballerij. "Want ik kan dit allemaal wel zeggen, maar wat als ineens op een dag Chelsea voor de deur staat?", vraagt de verdediger zich hardop af. Hij weet dat het buitenland 'heel verleidelijk' is. "Je kunt bijna geen nee zeggen en je wéét ook helemaal niet wat je doet op het moment dat er zo’n club op de stoep staat."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: