Gerucht uit Engeland: 'Mourinho kan vierde Premier League-team aan cv toevoegen'

Gerucht uit Engeland: 'Mourinho kan vierde Premier League-team aan cv toevoegen'

13 april - 23:59 Laatste update: 14 april - 00:07
28

José Mourinho wordt in Engeland genoemd als mogelijke nieuwe trainer van West Ham United. In Londen loopt het contract van David Moyes komende zomer af. Mourinho was al eerder trainer van Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur.

'Enorme Mourinho-claims bij West Ham', schrijft het Britse TeamTalk. Mocht Moyes inderdaad vertrekken uit Londen, dan zou Mourinho dé kandidaat zijn voor technisch directeur Tim Steidten. Laatstgenoemde zou niet altijd op even goede voet staan met Moyes, klinkt het. Door de nederlaag tegen Bayer Leverkusen (2-0) in de Conference League worden de geruchten rondom een vertrek van de Schot steeds sterker. Vooral zijn speelstijl zou niet langer geaccepteerd worden in het London Stadium.

Hoe Mourinho tegenover de interesse staat, wordt niet gemeld. "Ik wacht op de juiste kans. Ik zou morgen weer gaan werken als het mogelijk was, maar ik wil niet de verkeerde beslissing nemen. Ik hoop in ieder geval dat ik snel weer in de dug-out zit", zei Mourinho afgelopen maand.

In Oost-Londen kan Mourinho komen te werken met oud-Ajacieden Mohammed Kudus en Edson Álvarez. John Heitinga is momenteel één van de assistenten van Moyes. Wat een eventuele komst van Mourinho voor zijn toekomst betekent, is (nog) niet bekend.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: