Twente-directeur Streuer verwacht dat deal met Feyenoord rondkomt: '99 procent'

Twente-directeur Streuer verwacht dat deal met Feyenoord rondkomt: '99 procent'

14 april - 11:16
318

Gijs Smal is komend seizoen zo goed als zeker speler van Feyenoord. Dat heeft Jan Streuer, medeverantwoordelijke voor het technische beleid bij FC Twente, zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie verteld. 

Begin vorige maand werd bekend dat Feyenoord aan de haal zou gaan met Smal. De linkervleugelverdediger trapte vervolgens nog even op de rem door te zeggen dat de deal nog niet beklonken was, maar Streuer verwacht dat niets een transfervrije overstap richting De Kuip nog in de weg zal staan. "Ik ga ervan uit, want wij komen er met hem niet uit. Dan houdt het op", doelt de 72-jarige voetbalbestuurder op de spaak gelopen contractonderhandelingen. 

Streuer geeft vervolgens aan hoe het kan dat Twente en Smal er niet uitkomen. "Bij Twente weten we wat we kunnen betalen. Als dat teveel is: moet je nee zeggen." Op de vraag van Hans Kraay jr. of Smal volgend seizoen definitief geen Tukker meer is, antwoordt Streuer stellig: '99 procent.'

Feyenoord kan een linksback goed gebruiken. De Rotterdammers zagen onlangs Quilindschy Hartman uitvallen met een ernstige knieblessure, die hem de rest van dit seizoen, het EK en de start van komend seizoen aan de kant houdt. Streuer verwacht dat Smal, zodra Hartman weer terug is, vol voor een basisplek wil gaan. "Gijs is wel een jongen die moeite heeft met op de bank zitten. Hij wil spelen. Maar goed, ik weet niet wat ze hem toezeggen of wat niet."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: