Streuer zeer openhartig: 'De speler wilde absoluut weg, hij zag het grote geld'

Streuer zeer openhartig: 'De speler wilde absoluut weg, hij zag het grote geld'

14 april - 15:26
8

FC Twente wilde hem liever niet kwijt, maar Manfred Ugalde was nog voor de voltooiing van zijn overstap naar Spartak Moskou al met zijn hoofd in Rusland. Dat vertelt Jan Streuer. De adviseur van technisch directeur Arnold Bruggink vond de transfer 'vervelend'.

Ugalde speelde zich bij Twente in de kijker van Spartak Moskou, dat in de winterstop een slordige vijftien miljoen euro - inclusief bonussen - wilde betalen voor de spits uit Costa Rica. Twente ging met tegenzin akkoord, hoewel de club liever geen zaken doet met Rusland. Volgens Streuer was er echter geen andere optie.

"Het is niet zo dat we het liefst transfers in Rusland doen en we hebben bij alle instanties geïnformeerd wat wel en niet mocht, maar de speler wilde absoluut weg. Hij zag het grote geld", verduidelijkt Streuer bij Goedemorgen Eredivisie. "Deze jongen komt uit een arm gezin. Hij kon in één keer zijn toekomst veiligstellen. Voor hem was dit dus een geweldige zet."

Ugalde zette Twente 'het mes op de keel', bevestigt Streuer na een vraag van Hans Kraay junior. "Ja, dat was zeker het geval. Hij is heel vaak bij ons geweest - het is een hele aardige jongen trouwens - en met name zijn zaakwaarnemer met de boodschap dat ze het absoluut wilden. Ze lieten merken dat dit gewoon moest gebeuren."

Streuer erkent dat Twente niet hóéfde mee te werken. "Als dit een transfer was geweest van vijf of zeven miljoen euro, dan had je ook 'nee' gezegd natuurlijk. Maar dit was financieel belangrijk voor de club, hoewel het eigenlijk heel vervelend was."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: