Perez lacht om De Jong: 'Ik denk toch dat hij jokt'

Perez lacht om De Jong: 'Ik denk toch dat hij jokt'

15 april - 00:28
20

Kenneth Perez gelooft niet dat de assist van Luuk de Jong op Johan Bakayoko in het duel tegen Vitesse bewust was. De spits van PSV hield na afloop van de wedstrijd vol dat hij de bal doelbewust afspeelde, maar de Deen heeft geen enkele twijfel, zo zegt hij in Dit was het Weekend.

"Er is wat mij betreft geen twijfel over mogelijk. Ik geloof het niet", aldus Perez over de assist van De Jong bij de 4-0 van Bakayoko. Na een lange bal speelde de spits de bal direct af op zijn teamgenoot, die het net wist te vinden. Tegenover ESPN liet De Jong al weten dat het een bewuste pass was. "Ik wist dat Baka daar liep ook. Ik wist dat hij in kwam lopen, dus ik denk: ik leg hem voor hem neer."

Bij het zien van de beelden moet Perez lachen. "Ik heb nu ook beelden gezien vanachter het doel. Ik denk toch dat Luuk de Jong jokt. Dit kan niet bewust zijn. Zo geef je geen pass. Je ziet op het beeld ook dat hij de bal dood wil leggen op zijn voet. Bij een pass beweeg je je onderbeen."

"Er is wat mij betreft geen twijfel over mogelijk. Ik geloof het niet", besluit Perez, die op bijval kan rekenen van tafelgenoot Karim El Ahmadi. "Nee, ik geloof het ook niet. Als het bewust is, dan is het wel héél mooi gedaan. Hij kijkt helemaal niet naar de situatie waar Bakayoko is."