Vierde kandidaat voor voorzitterschap KNVB: 'Denk dat ik het zeer goed kan'

Vierde kandidaat voor voorzitterschap KNVB: 'Denk dat ik het zeer goed kan'

15 april - 14:45 Laatste update: 14:56
36

Jorien van den Herik, de oud-voorzitter van Feyenoord, gaat zich kandidaat stellen voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Van den Herik gaat in de komende dagen op zoek naar de benodigde voorkeurstemmen, vertelt hij aan het AD

Van den Herik lijkt het 'leuk' om bondsvoorzitter te worden. "Ik denk dat ik het uitstekend zou kunnen. Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal." Naar eigen zeggen had Van den Herik eerder zijn vinger opgestoken als hij had geweten dat deze functie vrij zou komen. "Maar blijkbaar moest het eerst in achterkamertjes worden geregeld."

Van den Herik neemt het, mits hij tien voorkeurstemmen binnenhaalt, op tegen Hans Nijland, Frank Paauw en Jeanet van der Laan. Van laatstgenoemde heeft Van den Herik geen hoge pet op. Bij ESPN liet hij al weten dat hij van mening is dat twee vrouwen aan de top van de KNVB (Marianne van Leeuwen is KNVB-directeur, red.) geen goed plan is. "Dat wordt natuurlijk ook oorlog."

Ook Nijland acht hij niet geschikt. "Het lijkt me een aardige vent, maar hij wil alles zelf gaan doen. Dat lijkt me niet verstandig. Als bondsvoorzitter moet je kunnen delegeren. Je moet de juiste mensen kunnen aansturen en verbinden. Ik denk dat ik dat zeer goed zou kunnen."

Op 27 mei wordt er op de bondsvergadering in Zeist gestemd over de nieuwe voorzitter. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: