Almere City kan op zoek naar nieuwe trainer: Pastoor stopt na successeizoen

Almere City kan op zoek naar nieuwe trainer: Pastoor stopt na successeizoen

15 april - 16:02 Laatste update: 16:07
81

Alex Pastoor vertrekt na dit seizoen bij Almere City. Dat heeft de club maandagmiddag bekend gemaakt via de officiële kanalen. Daarmee komt er een einde aan een zeer vruchtbare samenwerking. 

Pastoor streek in januari van 2022 neer bij Almere. De club stond destijds onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig jaar gidste hij de Flevolanders naar een historische promotie. Ook in de Eredivisie houdt de club zich knap staande. Almere staat twaalfde en lijkt zich 'gewoon' te gaan handhaven. 

"Ik ben trots op het avontuur dat we destijds samen zijn aangegaan en zal Alex voor altijd dankbaar blijven dat hij Almere City FC aan de sportieve status heeft geholpen die het mijns inziens verdient", vertelt algemeen directeur John Bes op de clubsite. 

Pastoor zelf is ook enorm dankbaar voor zijn periode bij Almere. "Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen.  Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers. Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan."

Het is nog niet duidelijk wat de volgende bestemming van de trainer wordt. Ook is het nog niet duidelijk wie zijn opvolger wordt bij Almere. Hedwiges Maduro, die vorig jaar van Almere naar Ajax trok, werd al genoemd als mogelijke kandidaat.