'Dijkhuizen heeft als een slavendrijver zijn spelers achterna gezeten'

'Dijkhuizen heeft als een slavendrijver zijn spelers achterna gezeten'

15 april - 17:47
10

Hans Kraay junior was afgelopen weekend onder de indruk van het spel van Excelsior tegen FC Volendam (4-0). Het was een belangrijk duel in de degradatiestrijd en Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kan op lof rekenen van de ESPN-analist.

"Marinus Dijkhuizen. Die hele sympathieke, beschaafde trainer van Excelsior", begint Kraay bij ESPN. Een week voor het belangrijke duel met FC Volendam ging Excelsior met 2-1 onderuit tegen PEC Zwolle. "Hij is een week lang volledig uit zijn plaat gegaan, in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Volendam. Hij heeft als een slavendrijver zijn spelers achterna gezeten."

Van de laatste 22 wedstrijden voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam won Excelsior er slechts één. 'Dan ligt zelfs Dijkhuizen wakker", aldus Kraay. "En niet geheel onterecht, want wie zijn ploeg vorige week uit bij PEC heeft zien spelen, die gaf er nog geen halve gevulde koek meer voor, dat Excelsior kanshebber was om de nacompetitie te ontlopen."

Tegen PEC Zwolle maakte Excelsior een hele slechte beurt volgens Kraay. "Dijkhuizen heeft zijn ploeg beelden laten zien waar de honden geen brood van lusten, zo slap", aldus de voormalig speler van de Kralingers. "Hij heeft gezegd dat hij geen trainer is geworden om naar een slapjanussenploeg te kijken. Ik heb zelden een ploeg in een week tijd zo’n metamorfose zien ondergaan als Excelsior afgelopen week."

Kraay zag dat de spelers van Excelsior er vanaf de aftrap er vol voor gingen tegen FC Volendam. Daarnaast speelden de Rotterdammers 'verschrikkelijk goed voetbal'. "Je bent dan snel geneigd te denken dat de tegenstander slecht speelde, maar dit was puur de verdienste van Excelsior, heerlijk om te zien", aldus Kraay, die met Troy Parrott, Kenzo Goudmijn en Lance Duijvesteijn drie uitblinkers aanwijst. "Kortom: de hand van de boze trainer was volledig zichtbaar."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: