Update: zaakwaarnemer rekent hard af met 'fake news' over Geertruida-gesprek

Update: zaakwaarnemer rekent hard af met 'fake news' over Geertruida-gesprek

15 april - 17:35 Laatste update: 17:35
143

Feyenoord is met Lutsharel Geertruida informeel in gesprek gegaan over een eventuele contractverlenging. Dat meldt 1908 maandagmiddag. Een akkoord gloort nog niet aan de horizon, want de verdediger en zijn entourage mikken op een voor Feyenoord wel heel 'exorbitant' jaarsalaris. 

Het contract van Geertruida werd ruim een jaar terug verlengd tot medio 2025. Feyenoord wil hem niet gratis de deur uit laten lopen. Een zomerse of winterse verkoop behoort dan ook tot de mogelijkheden. Het liefst wil de club hem nog één extra seizoen in De Kuip houden. 

Met die wens heeft Feyenoord zich onlangs gemeld bij de Oranje-international, die nog niet heeft toegehapt. Geertruida heeft een tegenvoorstel gedaan. De veelzijdige verdediger wil naar verluidt drieënhalf miljoen euro gaan opstrijken in De Kuip. Daar komt ook nog wat tekengeld bij, evenals bonussen voor de mensen die zijn zaken behartigen. 

Geertruida had een dergelijk bedrag al kunnen verdienen in de Bundesliga, maar vorige zomer ging zijn overstap naar RB Leipzig niet door. Feyenoord wil vooralsnog niet mee in het voorstel van de speler, 'maar wikt en weegt ondertussen wél over de sportieve- en financiële aspecten rond Geertruida', aldus 1908.

Als Geertruida niet verlengt, bestaat er een scenario dat hij voor een relatief teleurstellend bedrag de deur uitloopt. Ondertussen geniet hij belangstelling van diverse topclubs, zo is te lezen. Aanbiedingen van potentiële nieuwe werkgevers liggen echter nog niet op tafel in De Kuip. 

Update: het bericht van 1908 over Geertruida klopt totaal niet. Dat maakt Leegreg Fer, zijn zaakwaarnemer, duidelijk op Instagram. 'Er zijn geen onderhandelingen, er is geen aanbieding gedaan, geen voorwaarden besproken en er zijn geen eisen gesteld!!!'