Nieuwe kritiek op Gravenberch na Ajax-exit: 'De grootste waanzin die er is'

Nieuwe kritiek op Gravenberch na Ajax-exit: 'De grootste waanzin die er is'

16 april - 11:55 Laatste update: 13:31
75

Wim Kieft begrijpt helemaal niets van de keuze van Ryan Gravenberch om afgelopen zomer van Bayern München naar Liverpool te vertrekken. De analist vindt dat het voormalig Ajax-talent eens moet kiezen voor speeltijd en noemt Teun Koopmeiners als voorbeeld.

Gravenberch begon met een flink aantal basisplekken bij Liverpool, maar inmiddels blijft het aantal speelminuten verder slinken. Kieft was in zijn column in De Telegraaf al kritisch over de middenvelder en deed bij de podcast KieftJansenEgmondGijp hier nog een schepje bovenop. "Dat is toch de grootste waanzin die er is? Je gaat naar Bayern München, bent een talent, maar speelt niet in het Nederlands elftal. Hij was heel grillig bij Ajax, maar ging toch naar Bayern. Daar ging het ook niet goed. Natuurlijk heeft die trainer tegen hem gezegd dat hij het in hem zag zitten, maar dan ga je na zo’n seizoen toch niet naar Liverpool."

Wat Kieft betreft heeft Koopmeiners bijvoorbeeld een betere keuze gemaakt. "Als je bijvoorbeeld naar hem kijkt. Hij is nooit gezien als zo’n groot talent als Gravenberch, maar hij gaat wel gewoon naar Atalanta. Een subtopper in Italië. Daar maakt hij lekker zijn minuten. Zo kan het natuurlijk ook hè", vertelt de analist.

Gravenberch maakte in 2022 voor 18,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayern München. In Duitsland kwam hij niet aan spelen toe, waardoor hij na een seizoen op de bank naar Liverpool trok. Hij speelde al in 21 Premier League-wedstrijden mee, maar hij maakte geen enkele keer de negentig minuten vol.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: