Vitesse blijft in spanning: binnen enkele dagen duidelijkheid over voortbestaan

Vitesse blijft in spanning: binnen enkele dagen duidelijkheid over voortbestaan

16 april - 19:15
71

De licentiecommissie van de KNVB verwacht binnen enkele werkdagen duidelijkheid te kunnen verschaffen over of Vitesse zijn licentie kan behouden. Dat meldt zowel RTL Nieuws als NOS dinsdagmiddag. 

Vitesse leeft al lang in onzekerheid, en had gehoopt maandag een reactie te krijgen van de KNVB op het ingediende reddingsplan. De Arnhemmers kampen met gigantische financiële problemen die het voortbestaan van de club serieus bedreigen. 

"Licentiebehoud heeft de absolute prioriteit", zegt interim-directeur Edwin Reijntjes tegen de NOS. "Hiervoor moeten onder andere de aandelen met spoed weg bij onze huidige Russische eigenaar, Valeriy Oyf. Met Coley Parry is dit helaas niet gelukt. We zijn dus verplicht om naar alternatieven te kijken, ondanks de miljoenenschuld die dit ons oplevert."

Met Parry voert Vitesse 'moeizame' gesprekken, zo is te lezen. De Amerikaanse zakenman had grootse plannen om de club over te nemen, maar daar werd in februari van dit jaar een stokje voor gestoken. Er zijn immers twijfels over hoeveel geld hij heeft, en over de herkomst van het geld. 

"We voldoen gewoon al heel lang niet aan de eisen van de commissie, zo simpel is het", vervolgt Reijntjes. "Of we het daar nu mee eens zijn of niet. En daar kunnen we echt op worden afgerekend. Dan is het klaar met deze club. Onze levenslijn is de licentiecommissie. Zij bepalen. Veel mensen hebben nog steeds niet in de gaten hoe ernstig de situatie is. Ook Parry onderschat die."