Makaay verwacht lastige klus voor Feyenoord: 'Behoorlijk onder de indruk'

Makaay verwacht lastige klus voor Feyenoord: 'Behoorlijk onder de indruk'

17 april - 14:57
12

Roy Makaay verwacht dat Feyenoord een lastige klus krijgt aan NEC in de bekerfinale. Beide ploegen treffer elkaar aankomende zondag om 18.00 uur in een onderling duel om de 'dennenappel'. De voormalig spits van onder meer Feyenoord voorspelt wel een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers.

In gesprek met De Gelderlander blikt Makaay vooruit op de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. De oud-voetballer verwacht dat de Rotterdammers een moeilijke wedstrijd staat te wachten. "Ik ben behoorlijk onder de indruk van NEC. En vind het bijzonder knap wat Rogier Meijer daar heeft neergezet", legt Makaay uit. "Aan het begin van dit seizoen stonden de verhuisdozen klaar voor hem, maar inmiddels is hij trainer van een van de leukst voetballende elftallen van de eredivisie. Onlangs, tegen Vitesse, speelde NEC lang heel slecht. Toch pakte het drie punten. Zegt veel. Alles valt dit seizoen in elkaar daar."

Als speler van Feyenoord won Makaay in 2008 de KNVB Beker. Hij weet als geen ander hoe speciaal bekerfinales zijn, ook door ervaringen in het buitenland. "Namens Bayern München en Deportivo La Coruna heb ik in totaal ook driemaal een bekerfinale gespeeld én gewonnen", vertelt de 43-voudig Oranje-international. "Dat ik dat nu nog weet zegt alles over de impact ervan. Bekerfinales zijn gewoon altijd schitterend om te mogen spelen."

Ook gaat Makaay nog kort in op de situatie omtrent zijn oude club Vitesse. De Arnhemse club is in afwachting van een uitspraak van de licentiecommissie, want de toekomst van de club is onzeker wegens financiële problemen. "Dat doet me oprecht heel veel pijn. En dan is de aanstaande degradatie nog het kleinste probleem", aldus Makaay. "Man, verschrikkelijk wat daar gebeurt. Ik heb acht jaar bij Vitesse gespeeld, heb onnoemelijk veel aan die club te danken. Ik hoop van harte dat Vitesse blijft bestaan. Duimen maar."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: