Janssen concretiseert Vitesse-problemen: 'We kijken in de Derde Divisie'

Janssen concretiseert Vitesse-problemen: 'We kijken in de Derde Divisie'

17 april - 20:32 Laatste update: 20:34
104

Theo Janssen, hoofdscout bij Vitesse, geeft aan dat hij richting komend seizoen creatief moet zijn. Kraakhelder is dat er geen transfersom kan worden betaald om een nieuwe speler aan te trekken.

Het is überhaupt onzeker of Vitesse volgend jaar nog een betaald voetbal organisatie is. "De komende periode gaat een hele lastige worden", zegt Janssen op RTL 7. "Paul van der Kraan (adviseur, red.) en Edwin Reijntjes (algemeen directeur, red.) moeten aan de bak." De voormalig middenvelder beseft dat de crisis gevolgen gaat hebben. "Dat er mensen uitgaan, is duidelijk."

"Ik ben nu bezig met scouting", gaat Janssen verder. "Dat doen we veel in Nederland. En een beetje in België, maar vooral Nederland. Dat is ook realistisch. Volgend jaar zullen er geen transfersommen betaald worden", benadrukt hij. "Er zullen transfervrije spelers komen, of spelers moeten gehuurd worden. We kijken zelfs in de Tweede en Derde Divisie. We moeten creatief zijn. Dat maakt het ook wel weer leuk."

Janssen probeert de situatie rooskleurig te bekijken. "Er liggen weer mogelijkheden. De jeugd gaat misschien meer de kans krijgen. De club wordt kleiner, overzichtelijker. Dat kan wel eens goed zijn."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: