Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'

Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'

19 april - 19:56 Laatste update: 20:24
7

Jurriën Timber staat aan de vooravond van zijn rentree. De verdediger, die begin dit seizoen een zware knieblessure opliep, is fit genoeg bevonden om komende maandag mee te doen met de O21 van Arsenal

Timber scheurde op 12 augustus van vorig jaar zijn kruisband tijdens zijn Premier League-debuut tegen Nottingham Forest. De Nederlander is inmiddels alweer een tijdje fit en traint ook al een tijdje mee met de spelersgroep. Mikel Arteta, de manager van The Gunners, maakte onlangs al bekend dat hij alle oefeningen alweer kan doen. 

Wedden

Meer odds

Diezelfde Arteta zei zondag, op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van Arsenal tegen Wolverhampton Wanderers, dat Timber maandag zijn rentree gaat maken. "Timber gaat een wedstrijd spelen met de Onder-21 en daarna zullen we zien waar hij staat en hoe hij zich voelde. Hij ziet er goed uit op de training, maar dit is nu de laatste stap. We moeten de zekerheid hebben dat hij er klaar voor is", aldus de Spanjaard, die met die wedstrijd doelde op het duel van de 021 van Arsenal tegen de leeftijdsgenoten van Blackburn Rovers. 

Zodoende gaat Timber ongeveer twee maanden voor het EK in Duitsland weer speelminuten maken. Of bondscoach Ronald Koeman hem ook nog echt op de radar heeft, is niet duidelijk.