'Deal al in afrondende fase: Maduro verlaat Ajax en wordt hoofdtrainer'

'Deal al in afrondende fase: Maduro verlaat Ajax en wordt hoofdtrainer'

26 april - 13:40 Laatste update: 15:08
43

Hedwiges Maduro wordt de opvolger van Alex Pastoor bij Almere City. Eerder op de vrijdag meldde Voetbal International al dat de kans groot was dat de assistent-trainer van Ajax naar Flevoland zou verkassen, De Telegraaf maakt nu melding van een done deal.

De gesprekken tussen Maduro en Almere City bevinden zich in de afrondende fase, klinkt het. Het betekent dat de 39-jarige trainer Ajax na een jaar alweer verlaat. Na de promotie van Almere, waar hij assistent-trainer was, koos hij voor een avontuur bij zijn voormalig broodheer Ajax. Na dit seizoen gaat hij de omgekeerde weg bewandelen e nvoor het eerst aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Pastoor besloot onlangs dat hij na dit seizoen stopt bij Almere, waardoor er een vacature vrij kwam. Maduro, die bij de club al de jeugd en de O21 onder zijn hoede had, gaat zich opmaken voor het grote werk. De kans is levensgroot dat Maduro volgend seizoen in de Eredivisie te zien is. Almere staat op de twaalfde plek in de competitie, negen punten boven de degradatiestreep.

In 2018 stopte Maduro als speler. Direct daarna richtte hij zich op zijn trainerscarrière. Zijn eerste stappen zette hij bij de jeugdelftallen van Oranje, waarna hij via Almere bij Ajax terechtkwam. Na het ontslag van Maurice Steijn was Maduro twee wedstrijden interim-trainer van de Amsterdamse club.