John Obi Mikel schudt het hoofd om 'Ten Hag in vermomming': Slot fantastisch

John Obi Mikel schudt het hoofd om 'Ten Hag in vermomming': "Slot fantastisch"

27 april - 21:38
39

Dat Arne Slot de nieuwe manager van Liverpool wordt, houdt de gemoederen in Engeland volop bezig. De Feyenoord trainer zou 'een Erik ten Hag in vermomming' zijn, maar John Obi Mikel neemt het juist voor hem op.

Feyenoord en Liverpool bereikten vrijdag een mondeling akkoord over Slot, die in de zomer het stokje moet overnemen van Jürgen Klopp. Het zorgt voor gemengde gevoelens in Engeland, zo lijkt het. Voormalig Everton-spits Andy Gray is geen fan. "Dit komt uit het niets. Als je me twee weken geleden dertig keer had laten raden wie de nieuwe Liverpool-manager zou worden, dan had ik Slot niet genoemd", zegt hij bij beINSports.

Wedden

Meer odds

De bekende Britse sportverslaggever Richard Keys heeft ook geen vertrouwen in Slot. "Ik probeer mij te verplaatsen in de Liverpool-fans. Ben ik enthousiast? Nee. Ben ik verrast? Ja. Ik ben teleurgesteld, eerlijk gezegd. Ik kan geen Nederlandse trainer noemen die geslaagd is in de Premier League. Ik denk dat hij Erik ten Hag is in vermomming."

Mikel springt op de bres voor Slot. De voormalig middenvelder van Chelsea juicht de keuze van The Reds wel toe. "Ik denk dat hij een fantastische manager is. Hij heeft het uitstekend gedaan bij Feyenoord, hij laat zijn team heel goed spelen. Hij speelt het soort voetbal dat de Liverpool-fans graag zien, aanvallend, druk vooruit, veel goals."

Gray is niet overtuigd. "Dat is exact de beschrijving die Manchester United-supporters te horen kregen over Erik ten Hag. En hij heeft het niet laten zien." Mikel blijft desondanks bij zijn mening. "Ja, maar Slot krijgt de spelers om dat voetbal te spelen bij Liverpool."