Bosz imponeert met last minute-wijziging: 'Dan ben je echt bezig met trainersvak'

Bosz imponeert met last minute-wijziging: 'Dan ben je echt bezig met trainersvak'

29 april - 16:47
13

Kees Luijckx is erg onder de indruk van het werk van Peter Bosz bij PSV. De analist zag dat de oefenmeester de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen wijzigde nadat hij een andere sfeer merkte binnen de spelersgroep. Het resultaat loog er niet om in Friesland: 0-8.

In gesprek met ESPN blikt Luijckx terug op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Desgevraagd gaat de analist in op zijn speler van het weekend. "Bij PSV kan ik geen speler opnoemen. Het was een echte teamprestatie", aldus Luijckx, die het hele elftal van Bosz selecteert. 

Op bezoek bij Heerenveen haalde PSV keihard uit: 0-8. Volgens Luijckx is deze overtuigende overwinning een beloning op het werk van Bosz bij PSV. "Er is best wat kritiek geweest", begint de oud-voetballer. "Het duurde even voordat PSV voor vol werd aangezien. Wie is de beste ploeg van Nederland? De spelers waren zo gebrand om het nog een keer te laten zien. In mijn ogen zijn ze ook de beste ploeg van Nederland."

In aanloop naar het uitduel met de Friezen kreeg de spelersgroep een paar dagen vrij van Bosz. Toen de spelers terugkeerden op het trainingscomplex, was de sfeer anders dan normaal. Bosz besloot daarop zijn training aan te passen. "Hij heeft de boel op scherp gezet, door de manier van trainen", legt Luijckx uit. "Dan ben je echt bezig met het trainersvak. Wanneer je orde op zaken kunt stellen. Dat zag je terug in die wedstrijd in Heerenveen. Dat vond ik heel interessant om te zien."